1) What is a UB40 tribute act and how big is it?

ANSWER: Our UB40 tribute acts will always include a male singer who performs UB40’s songs. Some of these are live bands of various sizes with the largest of them including a ‘toaster’ and horn players. The smallest are solo acts that perform to backing tracks.

2) Will your tribute act play my favourite UB40 songs?

ANSWER: Yes, any UB40 tribute act we provide will only play those songs that are one of the 50 hits in the UK that UB40 had and will let you know its set list in advance, on request.

3) Are all your UB40 tribute acts authentic?

ANSWER: Your ears and your eyes will ultimately be the best judge of whether any act looks or sounds authentically like the artist, but our publicity will accurately show you what to expect.

4) Do your UB40 tribute acts bring all their own equipment?

ANSWER: For smaller events our acts may have their own PA as well as the instruments they play and the amplification they use. But for larger events- and larger bands- you really should hire a PA company to handle the band’s sound- or have us do that for you.

5) What time will the act arrive before the event?

ANSWER: At least 1 hour before the start of their first performance, but earlier if they need to also set up their own PA.

6) Do your UB40 Tribute Acts provide recorded music between and before sets?

ANSWER: If they bring their own PA systems you can request that they do this. You can also provide playlists on a phone or tablet that can be plugged into their sound system. Alternatively, we can provide reggae DJs and Sound Systems, so please check out  https://www.reggaebandhire.co.uk/reggae-djs.html

7) How loud will your UB40 Tribute Acts be?

ANSWER: As quiet as you’d like them to be as they are professionals. But if you’d like them to play louder they won’t be able to do so any more than the amplification equipment they are using.

8) What will the act wear?

ANSWER: Reggae is generally quite ‘street’ and deliberately not at all showbiz in its look. UB40 enjoyed most of its success in the 80’s, but its look was never fashion-conscious. Expect some Rastafarian, Jamaican and ‘Back to Africa’ iconography, but nothing too ‘showbiz’ costume-wise.

9) How long does the band play for?

ANSWER: Anything between 1 hour and 90 minutes total performance time is typical, but it’s best you decide yourself what times you would like. However, it’s best to consider not breaking the performance into sets unless your UB40 Tribute Act has also been asked to perform other material aside from UB40’s songs.

10) Will a UB40 Tribute Act require refreshments?

ANSWER: Ideally, yes, but please be aware that vegan food is the best choice for these bands and that for Rastafarians pork should most definitely be off the menu!