1) Who are your Hawaiian Hula Dancers?

ANSWER: We have an excellent dance company called Lei Aloha who we have represented over the last 20 years. Their girls wear a variety of authentic Polynesian costumes many of which are specifically Hawaiian and expertly dance all the traditional dances. We do have other groups as well who exhibit the same level of beautiful smiling hospitality associated with Hawaai to provide the perfect welcome for any event.

2) What are their origins?

ANSWER: Lei Aloha’s dancers are principally from the Philippines. If the look of the Hawaiian Hula Dancers is very important to you in terms of ethnicity, we will do our best to meet those demands and be frank about any limitations in that respect. Ultimately there are many lovely UK dancers who dance Hawaiian styles very well who we can also recommend.

3) Are they suitable for local community events in the UK?

ANSWER: Generally speaking, local communities have enough of their own groups who enjoy costuming themselves and can make or hire their own grass skirts etc to make fun amateur attempts at Hawaiian costumes. If you require professionals to teach people how to dance hula properly, however, we can supply you some really great workshops from our dance companies.

4) Are Hawaiian Hula Dancers suitable for corporate events?

ANSWER: Yes, they are very effective in ‘breaking the ice’ at corporate events- particularly at formal black tie affairs which might otherwise be a little ‘stuffy’!

5) Will Hawaiian Hula Dancers require dressing rooms?

ANSWER:  Yes, and the warmer the better. The costumes they wear are made for the somewhat balmier climate of Hawaii! Our dancers will need to change into their costumes and do their make up on arrival. It’s also advisable that their dressing room is close to their performance staging area if you’d like to see them make costume changes during your event.

6) Are all Hawaiian Hula Dancers female?

ANSWER: Ours definitely are. Men in grass skirts doing the hula is the comedy act we don’t have on our books, I’m afraid.

7) Can Hawaiian Hula Dancers perform to music?

ANSWER: Yes, they do and music is very important for their performance. This music can be recorded material, but live music is best!

8) What bands best complement Hawaiian Hula Dancers?

ANSWER: Our Hawaiian Hula UK Players would be ideal as they have a lot of experience of backing our hula girls with authentic Hawaiian music. However, our dancers most often perform to their own backing tracks and if your event is more generally ‘tropical’ in its theme you might prefer a livelier style of band to complement the dancers- like a Caribbean steel band.

9) Are Hawaiian Hula Dancers interactive with their audiences?

ANSWER: Yes there is always a fun audience participation element to their shows and of course, their meet and greet welcomes are very smiley and interactive.

10) Who makes Hawaiian Hula costumes?

ANSWER: Lei Aloha’s manager is also their costume maker and choreographer and has been in the business of supplying first class Hawaiian Hula performances for the past 40 years.