1) What is bhangra?

ANSWER: It’s Punjabi folk dancing from the harvest festival of Vaisakhi.

2) Is bhangra just dancing?

ANSWER: No, it’s best if you include a dhol drummer or two in the group for the most authentic ‘live’ experience. The dancers can dance to backing music, but keeping the music ‘live’ will make the act an even more exciting spectacle.

3) Are your bhangra groups famous?

ANSWER: Within their own communities our bhangra groups are very well-known as they will have successfully performed in competitions and at national and international events such as the opening ceremonies of sporting events as well as a wide variety of World Music festivals including Womad and Glastonbury.

4) Are bhangra dancers energetic?

ANSWER: In a typical performance, several dancers execute vigorous kicks, leaps, and bends of the body- so the answer is ‘yes!’

5) How many dancers do I need to hire?

ANSWER: If you’re able to….the more the merrier. We can provide teams of different sizes, but 6-8 people are the numbers most commonly booked.

6) Are bhangra dancers a good option for my wedding?

ANSWER: Yes, absolutely- as the dancing is joyous and celebratory.

7) Are bhangra dancers a good option for my company’s event?

ANSWER: Yes, they’re very experienced at performing at corporate events and ideal because bhangra performances tend to be very interactive- with the dancers getting their audience involved with some of their easier moves!

8) Do Bhangra dancers offer workshops or teambuilding?

ANSWER: Yes, Bhangra drummers and bhangra dancers do a lot of work in schools and at corporate team building events.

9) Are all the dancers male?

ANSWER: Bhangra originates from a very patriarchal society where it was danced by male farmers. In the UK we can now offer some more modern groups as an option that do include women and integrate bhangra into contemporary popular Asian Culture- mixing it with other styles of music, too,  like hip hop, house and reggae.

10) Can I learn to bhangra dance online?

ANSWER: Yes, we can direct you towards bhangra companies that offer this as a service. Bhangra is widely recognised as a great way to get fit and a lot more fun than going to the gym!